logo

Frequently Asked Questions

Waxen is een speciale techniek om ongewenst haar te verwijderen.
De haartjes zullen langer wegblijven maar komen wel weer terug als donshaartjes. Hoe lang dat duurt verschilt per persoon maar ligt gemiddeld tussen de 3 en 6 weken.
Als je even geen tijd hebt om een afspraak te maken dan kan je je haren weer scheren. Maar de haren komen stugger en scherper terug dan na het waxen.
Het ontharen van het lichaam is een gewoonte die de mens zich al heel lang geleden eigen heeft gemaakt. Het ontharen werd gedaan uit godsdienstige, praktische en hygiënische overwegingen. In Egypte deed men aan het ontharen van het volledige lichaam, inclusief hoofdhaar. De Romeinen lieten zich ontharen uit praktische en hygiënische overwegingen, en zij hadden slaven die speciaal hiervoor speciaal waren opgeleid in ontharen.
Het is een eeuwenoude traditie, die weer volledig in ere is hersteld. Steeds meer mannen en vrouwen ontdekken de voordelen van waxen ten opzichte van scheren, cremes en zogenaamde ‘definitieve’ ontharingsmethoden. Alleen bij waxen is er de garantie dat het haar weken lang wegblijft en de huid heerlijk zacht en schoon aanvoelt. En hoe fijn klinkt dit: geen stoppels, geen jeuk en een zalig zacht huidje!
Vanaf midden jaren ’90 is waxen weer in opkomst; eerst vooral in Zuid-Amerika (Brazilian waxing) en daarna in de Verenigde Staten, Australie en Azië. Begin vorige eeuw is waxen ook populair geworden in Europa.
De meest bekende en populairste waxbehandeling is verreweg de Brazilian wax. Hierbij wordt de gehele schaamstreek van haren ontdaan.
Ben je nog niet eerder gewaxt, en heb je er verhalen over gehoord? Waxen is niet pijnloos, maar veel minder pijnlijk dan je zou denken. De eerste keer is het meest gevoelig omdat de haartjes dan voor het eerst met wortel en al worden verwijderd. Maar vanaf de tweede keer zul je merken dat het veel minder gevoelig is. En heb je de eerste drie behandelingen gehad, dan rest alleen nog donsachtig haar en dat is veel minder gevoelig om te waxen. Vind je het allemaal toch wat spannend? Je kunt altijd een afspraak maken om een klein stukje te proberen.
Als je voor het eerst komt voor een Brazilian wax dan komt het moment dat je je ondergoed uit doet. Wij begrijpen dat dit de eerste keer wat ongemakkelijk kan zijn. Geen mens is hetzelfde en dat geldt ook voor de schaamstreek. Maar wij zijn meisjes onder elkaar. Neem een bad of een douche (tot uiterlijk een uur van tevoren, anders is je huid erg gevoelig) wij regelen de rest. Discretie en professionaliteit zijn vanzelfsprekend!